Pizza trzy sery

Krzysztof
Przekąski
30.09.2013 7:07
Pizza trzy sery

Przepis

SKŁADNIKI:

100 g mąki pszennej t. 650,

100g mąki pełnoziarnistej,

2 łyżki zmielonych migdałów,

łyżeczka suchych drożdży,

sól, cukier,

100 ml wody,

garść liści szpinaku lub rukoli,

czerwona cebula,

2 pomidory,

zioła,

pieczarki

30 g wędzonej mozzarelli, 3

0 fety Light,

30 g sera pleśniowego.

PRZYGOTOWANIE:

1. Połącz dwa rodzaje mąki z migdałami.

2. Dodaj suche drożdże, szczyptę soli, cukru i ok. 100 ml wody.

3. Ugnieć ciasto.

4. Podziel je na 4 części.

5. Z jednej części uformuj placek i podpiecz w 180° C.

6. Na placek nałóż rukolę lub szpinak, plasterki cebuli, pomidorów, pieczarki i posyp ziołami.

7. Przygotuj miks mozzarelli, fety i sera pleśniowego i przykryj placek.

8. Trzymaj w piekarniku do rozpuszczenia sera.

ciasto na 4 porcje

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną