ZAPIEKANE BAGIETKI

Krzysztof
Przekąski
02.12.2014 18:57
ZAPIEKANE BAGIETKI

Przepis

SKŁADNIKI :

2 długie bagietki

4 jajka ugotowane na twardo

1/2 puszki kukurydzy konserwowej

12 plasterków salami

12 plastrów dowolnej szynki

papryka konserwowa

oregano

ser do posypania zapiekanek

ketchup, sos majonezowy

folia aluminiowa

PRZYGOTOWANIE :

Bagietki przecinamy na pół, następnie każdą połówkę wzdłuż.Lekko je rozchylamy, uważając aby się nie przełamały. Do każdej bagietki nakładamy po trzy plastry szynki, salami i jajko przekrojone na trzy plastry oraz paprykę konserwową . Następnie dodajemy po dużej łyżce kukurydzy i posypujemy nasze zapiekanki oregano. Na koniec odrobina tartego sera na wierzch i gotowe.

Każdą bagietkę zawijamy w folię aluminiową, przechowujemy w lodówce. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 200 * C, lekko uchylając folię aluminiowa z naszej bagietki. Podajemy polane ketchupem i sosem majonezowym.

Smacznego.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną