grzanki z serem camembert i szynką z grilla

Krzysztof
Przekąski
07.10.2014 9:57
grzanki z serem camembert i szynką z grilla

Przepis

składniki (4 porcje)

4 bułki żytnie

2 serki camembert

1 duża papryka

4 plastry szynki długodojrzewającej

pieprz świeżo mielony

wykonanie

Pokrojoną paprykę w ćwiartki grillujemy z obu stron do zbrązowienia skórki. Zgrillowaną paprykę zamykamy szczelnie w worku foliowym na 15 minut. Po tym czasie ściągamy skórkę z papryki. Jeżeli jednak skórka na papryce nam nie przeszkadza, to wówczas paprykę grillujemy tylko do lekkiego zarumienienia i skórki nie ściągamy.

Ścinamy górną i dolną część bułki, tworząc miękkie kanapki.

Grillujemy pieczywo i przekrojone na pół serki (częścią ze skórką położoną na grillu) z ułożonymi na nich plasterkami szynki. Po przełożeniu bułki do opiekania na drugą stronę, układamy na niej pokrojoną w paseczki paprykę.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną