ROLADKI Z CIASTA FILO ZE SZPINAKIEM I FETĄ

Krzysztof
Przekąski
13.09.2014 19:40
ROLADKI Z CIASTA FILO ZE SZPINAKIEM I FETĄ

Przepis

Składniki:

3 płaty ciasta filo

1 opakowanie szpinaku mrożonego

10 dkg. fety

oliwa z oliwek

sól

pieprz

Filo przykrywamy wilgotnym ręcznikem.

Szpinak rozmrażamy na patelni, odparowujemy sałą wodę. Na koniec odrobinę solimy i doprawiamy pieprzem.

Gdy szpinak wystygnie dodajemy do niego pokrojoną fetę.

Ostrożnie bierzemy jeden płat ciasta, kroimy go w długie paski, smarujemy oliwą i kładziemy na niego szpinak, delikatnie zwijamy w rulonik.

Ciasto układamy na posmarowanym olejem papierze do pieczenia. Gotowe roladki wstawiamy do rozgrzanego do 210 C piekarnika na 25 min. Smacznego!

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną