Chleb pszenny z siemieniem lnianym i słonecznikiem

Przekąski
16.10.2020 20:27
Chleb pszenny z siemieniem lnianym i słonecznikiem

Składniki: 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 0,5 litra wody mineralnej 30 g otrębów pszennych 50 g płatki owsiane górskie 70 g siemienia lnianego 60 g pestek słonecznika 2 łyżeczki soli masło do natłuszczenia formy W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Foremkę z wyrośniętym ciastem wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę i 10 minut. Wyrośnięte ciasto przekładamy do foremki, wierzch wygładzamy zwilżoną dłonią, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://qchniapoprostu.blogspot.com/2020/10/chleb-pszenny-z-siemieniem-lnianym-i.html