Badridżani - gruzińskie bakłażany z orzechową pastą

Weronika
Przekąski
18.08.2020 13:48
Badridżani - gruzińskie bakłażany z orzechową pastą

Składniki: 1 duży bakłażan 1 szklanka orzechów włoskich 1 duży ząbek czosnku 1/2 łyżeczki nasion kolendry 1 łyżeczka soku z cytryny 1/4 szklanki wody sól, pieprz olej do smażenia pestki z 1/2 granata do podania Przygotowanie: pokroić bakłażana w cienkie plastry, posolić z obu stron i odstawić, aż się spoci. Dodać czosnek, kolendrę roztartą w moździerzu, sól, pieprz i zmiksować do uzyskania konsystencji pasty usmażyć osuszone z nadmiru wilgoci plastry bakłażana z obu stron na rumiano. Odłożyć na papierowy ręcznik i ostudzić na każdy plasterek nakładać po 1 łyżeczce pasty i zrolować w roladkę podawać posypane pestkami granata SMACZNEGO !

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2020/08/badridzani-gruzinskie-bakazany-z-pasta.html