Tatar z łososia z oliwą

Tatar z łososia z oliwą

Zależnie od upodobań Twoich lub Twoich gości, do przygotowania możesz użyć wędzonego lub surowego łososia, bądź połączyć oba mięsa pół na pół. Składniki na 2-3 porcje: 200 g wędzonego łososia 1 mała cebulka (np. szalotka, dymka) mały ogórek konserwowy świeży koperek sok z połówki cytryny 2 łyżki oliwy lub oleju pieprz łyżeczka sosu sojowego (lub szczypta soli do smaku) …na przystawkę …na kolację …na przyjęcia …na Wigilię …na postne dni Tatar z łososia to nic innego, jak drobno posiekany filet rybny z dodatkami i przyprawami😉 Jest smaczny, szybki w przygotowaniu i efektownie wygląda. Możesz nadać potrawie dowolny wygląd, np. podając w miseczce… tworząc dłońmi małe kule… formując kształt przy pomocy miseczki lub foremek do wykrawania kruchych ciasteczek. Przełóż do miseczki przygotowanej do podania lub uformuj i ułóż na talerzu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarnesos.com.pl/tatar-z-lososia-z-oliwa/