Arbuziki z galaretki

Katarzyna
Przekąski
12.05.2020 19:18
Arbuziki z galaretki

Składniki: - 3 galaretki czerwone (np. truskawkowa) + 700 ml wrzątku - 2 galaretki zielone (agrestowe) + 500 ml wrzątku - szklanka śmietanki 30% - 2 kostki gorzkiej czekolady - wykałaczki - Jedną galaretkę zieloną rozpuszczamy we wrzątku (250 ml) i studzimy. - Małą keksówkę wykładamy szczelnie folią spożywczą, wylewamy pół galaretki i wstawiamy do lodówki, aby stężała. Połowę galaretki łączymy z resztą śmietanki, wylewamy na czerwoną warstwę i do lodówki. - Wszystkie galaretki czerwone rozpuszczamy we wrzątku i ostudzoną wylewamy na śmietanową warstwę. - Jak reszta zielonej galaretki za bardzo stężała, podgrzejcie ją kilka sekund i ostudzoną mieszamy z połową szklanki śmietanki. Dzisiaj mam dla Was super pomysł na przekąskę idealną na spotkanie towarzyskie szczególnie dla dzieci :)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2020/05/arbuziki-z-galaretki.html