Śledzie z pieczarkami i cebulą.

Joanna
Boże Narodzenie
16.12.2019 10:43
Śledzie z pieczarkami i cebulą.

Składniki jakie będą nam potrzebne: – 500 g pieczarek – 6 dużych matiasów – 2 cebule – ½ szklanki oleju Zalewa: – 2 listki laurowe – kilka ziarenek ziela angielskiego – 1 łyżeczka soli – 4 łyżeczki cukru – 2 szklanki wody – ¼ szklanki octu Na początku wykonujemy zalewę. To prosty przepis na śledzie z pieczarkami i cebulą, który przygotujemy w kilka minut i osoby, które nie mają doświadczenia kulinarnego z łatwością sobie poradzą z tą przekąską śledziową. Przepis na śledzie z pieczarkami i cebulką możemy przygotować z wyprzedzeniem by przed Wigilia Bożego Narodzenia mieć mniej pracy w kuchni. W okresie świąt delektujmy się smacznymi śledziami, chociaż ta ryba jest tak smaczna, że możemy się nią delektować o każdej porze roku. Śledzie są doskonałym uzupełnieniem diety, są łatwo dostępne i bardzo zdrowe, więc powinniśmy po nie sięgać nie tylko od święta. Jednak w okresie świątecznym nie może na naszym stole zabraknąć śledzi. Składniki warstwami układamy w słoiku: cebula, pieczarki, śledzie i tak postępujemy aż składniki się skończą. Istnieje przekonanie, że grzyby nie mają żadnej wartości odżywczej, jednak jest to nie prawda, ponieważ zawierają sporo składników odżywczych. Składniki mineralne zawarte w śledziach to: cynk, miedź, jod, fosfor, potas, żelazo, wapń, sód, magnez. My Polacy uwielbiamy śledzie – marynowane, smażone, filety, w śmietanie. Im więcej dań z ryb na wigilijny stole tym lepiej. Wzmacniają pamięć i koncentrację, bardzo dobrze wpływają na wzrok, mają działanie przeciwdepresyjne. Składniki mineralne to: selen miedź, jod, żelazo, magnez, sód, cynk, potas. Śledzie z pieczarkami i cebulą. Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock Śledzie z pieczarkami i cebulą. Zostawiamy je tak na 12 godzin. Wszystkie składniki do przygotowania zalewamy umieszczamy w garnku i zagotowujemy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowystyljoanny.pl/sledzie-z-pieczarkami-i-cebula/