Domowe Hot Dogi

Beata
Przekąski
18.10.2019 10:47
Domowe Hot Dogi

Polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Składniki na 12 stuk: - 3,5 szklanki mąki pszennej - 7 g suszonych drożdży - 1 szklanka ciepłego mleka - 4 łyżki oleju - 1 jajko - 1 łyżeczka soli - 1 łyżka cukru trzcinowego - starta mozzarella Farsz: - 12 parówek - 1 papryka czerwona - 200 g pieczarek - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 3/4 szklanki passaty pomidorowej - sól - 1 łyżeczka oregano Dodatkowo: - sezam - jajko do posmarowania bułeczek 1. Wszystkie suche składniki na ciasto umieszczamy w mikserze, mieszamy, dodajemy ciepłe mleko w którym roztrzepujemy jajko i olej. 2. W międzyczasie przygotowujemy farsz i gotujemy parówki: cebulę kroimy w kostkę i szklimy na oleju, dodajemy posiekane pieczarki. Każdą część ja rozwałkowałam w prostokąt, na środek dałam farsz, na niego parówkę i całość posypałam startą mozzarallą. Tak przygotowane Hot Dogi dajemy na blaszkę wyłożoną papierem i odstawiamy na jakieś 10 minut do wyrośnięcia. Na końcu wlewamy passatę, mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. 3. Stolnicę oprószamy mąką i wyrabiamy jeszcze kilka minut nasze ciasto. Po tym czasie nakrywamy ściereczką o odstawiamy na 1 godzinę. Każdą z tych części na 6. 4. 6. Pieczemy w 200 st. C około 20 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2019/10/domowe-hot-dogi.html