Grzyby marynowane

Judyta
Przekąski
22.09.2019 17:39
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane Mój przepis na: Składniki: 1 kg grzybów (np. podgrzybków) 400 ml wody 50 ml octu (10%) 4 łyżeczki cukru 2 łyżeczki soli 9 ziaren ziela angielskiego 9 ziaren pieprzu 3 liście laurowe Sposób wykonania: Nie mogę się doczekać, gdy pokażą się pierwsze grzyby w lasach i cieszę się jak dziecko, gdy jakiegoś znajdę. Do wrzącej wody wrzuć grzyby i gotuj ok 5 min Odcedź grzyby i przelej zimną wodą, a następnie luźno ułóż w wyparzonych słoiczkach A takimi specjalistami są moi Teściowie, którzy robią najlepsze grzyby marynowane. Obierz i opłucz grzyby, a następnie większe sztuki pokrój na kawałki Tak przygotowaną zalewą zalej grzyby, by płyn je dokładnie przykrywał. I to nie problem, ponieważ lubię je też obierać, suszyć, gotować, no i oczywiście jeść. Jedyne, czego nie robię z grzybami, to ich nie marynuję.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://myslipotarganej.pl/grzyby-marynowane-przepis-moich-tesciow/