Wątróbka z karmelizowaną czerwoną cebulą podana na pieczonej gruszce

Agnieszka
Przekąski
30.08.2019 18:33
Wątróbka z karmelizowaną czerwoną cebulą podana na pieczonej gruszce

Karmelizowana czerwona cebula - 1 czerwona cebula - 1 łyżka oleju rzepakowego - 1 łyżka octu balsamicznego - 1 łyżeczka miodu - sól - szczypta suszonego tymianku Cebulę obierz i pokrój w piórka, dopraw solą i smaż na oleju na małym ogniu do momentu, aż zmięknie. Połóż ją na papierze do pieczenia, skrop oliwą i piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut. Na patelni rozgrzej olej i smaż ją przez około 7-10 minut. Następnie dodaj ocet balsamiczny, miód i tymianek – połącz składniki i duś wszystko przez około minutę.