Pieczarki nadziewane

Anna
Przekąski
26.08.2019 15:40
Pieczarki nadziewane

Składniki: 10 dużych pieczarek 2 cebule 1 pomidor 2 ząbki czosnku 50 g boczku w plastrach 1 ser typu mozzarella Sól, świeżo mielony pieprz Natka pietruszki Skórka z połowy cytryny Oliwa z oliwek Koperek Jeżeli pieczarki przygotowuję jako samodzielne danie, podaję je wtedy z białym pieczywem i zieloną sałatą z sosem winegret. Mozzarellę odsączamy z wody i również kroimy w małą kostkę. Następnie do podsmażonych produktów dodajemy startą skórkę z cytryny, pomidora, mozzarellę oraz natkę pietruszki. Następnie również boczek oraz ogonki pieczarek kroimy w kostkę. Smakują obłędnie, szybko się je robi, wyglądają ładnie i w ekspresowym tempie z talerzy znikają. Następnie, gdy tłuszcz się wytopi dodajemy do tego również pokrojoną cebulę oraz ogonki pieczarek. Jeżeli ktoś z naszych gości nie je mięsa, zaskoczymy ich tym ciekawym daniem. Opis Pieczarki nadziewane: Pieczarki nadziewane to świetny pomysł na przystawkę lub małe, samodzielne danie. Następnie wewnętrzną stronę kapelusza lekko solimy, a zewnętrzną stronę skrapiamy oliwą z oliwek. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na dania główne oraz przepisy na przystawki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/pieczarki-nadziewane/