Onigiri

Agnieszka
Przekąski
14.08.2019 21:09
Onigiri

Ryż do onigiri 300 g ryżu do sushi 30 ml szklanki octu ryżowego 1/2 łyżki cukru szczypta soli 1 łyżeczka sosu sojowego Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją z opakowania – wymieszaj z pozostałymi składnikami. Do drugiej wsyp dużą ilość czarnego sezamu i startą skórkę z limonki – wymieszaj, a do trzeciej części dodaj pokrojonego wędzonego łososia i sos teriyaki – wymieszaj. Dodatki do onigiri masło listki nori I wersja 200 g chińskiej mieszanki warzywnej zielony ogórek II wersja czarny sezam skórka z limonki III wersja wędzony łosoś pół łyżeczki sosu teriyaki Z każdej części uformuj mokrą dłonią trójkąciki, załóż na każdy trójkącik z ryżu jeden listek nori.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowygarnek.wordpress.com/2019/08/12/onigiri/