Corn Dogi - amerykańska przekąska

Kasia
Przekąski
16.07.2019 10:58
Corn Dogi - amerykańska przekąska

Najlepiej smakują na ciepło zaraz po upieczeniu-można je wcinać z ketchupem,sosem czosnkowym czy słodkim chilli Składniki: 1/2 szklanki mąki kukurydzianej 2/3 szklanki mąki pszennej 8 parówek 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki papryki słodkiej mielonej szczypta cukru 1/2 łyżeczki soli 1/2 szklanki mleka olej do smażenia patyczki do szaszłyków Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto mieszamy razem dokładnie,parówki dzielimy na kawałki ok 5-6 cm,nabijamy na patyczki, i jak są pokryte całe masą wrzucamy je na rozgrzany olej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2019/07/corn-dogi-amerykanska-przekaska.html