Tortilla z pastą serowo-brokułową i warzywami

Ewa
Przekąski
10.05.2019 9:08
Tortilla z pastą serowo-brokułową i warzywami

No właśnie, dodatek czosnku, moim zdaniem, niestety eliminuje te tortille do zabrania na drugie śniadanie do pracy, czy nawet zjedzenia tuż przed wyjściem z domu 😉 😉 😉 no chyba, że nie przeszkadza Wam czosnkowy oddech;) 1 brokuł 250 g półtłustego twarogu 2-3 łyżki majonezu czosnek granulowany sól, pieprz kilka liści kapusty pekińskiej, sałaty rzymskiej lub strzępiastej 1 duża czerwona papryka 3-4 ogórki kiszone 1 op. tortilli (5 sztuk) Podzielonego na różyczki brokuła gotujemy w lekko osolonej i osłodzonej wodzie. W poszukiwaniu nowych smaków postanowiłam przetestować pomysł na bezmięsną tortillę z pastą twarogowo-brokułową, sałatą, papryką i ogórkiem kiszonym. Pewnie większość z Was lubi tortille przygotowywane z kurczakiem i z warzywami. Jeżeli jesteście zainteresowani naczyniami (deskami czy talerzami) do serwowania, zachęcam do odwiedzenia internetowego sklepu Garneczki.pl (wejście do sklepu nastąpi po kliknięciu w link). Nie o kurczaku jednak dzisiaj, bo na tapecie tortilla wegetariańska. Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy na mniejsze kawałki. Tortille podgrzewamy do leciutkiego zrumienienia na rozgrzanej, suchej patelni. Muszę jednak nadmienić, że najlepiej smakuje, gdy masa serowo-brokułowa jest wyraziście doprawiona. Ogórki kroimy na plasterki. Sałatę dzielimy na mniejsze części.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/05/10/tortilla-z-pasta-serowo-brokulowa-i-warzywami/