Boczek gotowany

kardamonovy
Przekąski
08.04.2019 8:26
Boczek gotowany

Składniki: 2 kg surowego boczku główka czosnku 2 łyżki słodkiej papryki 2 łyżki ziół prowansalskich majeranek sól pieprz 4 łyżki oleju rzepakowego Boczek porcjujemy (u mnie wyszło 6 kawałków), nacieramy go połową czosnku przeciśniętego przez praskę, doprawiamy go obficie solą i pieprzem, odstawiamy na 24 godziny. Z papryki, ziół prowansalskich, z drugiej połowy czosnku przeciśniętego przez praskę i oleju robimy marynatę, którą nacieramy ugotowany gorący boczek z każdej strony. Podobne przepisy: Rolada z indyka faszerowana tapenadą Rolada z indyka Pieczona pierś z indyka do kanapek Mój już nie smakuje tak dobrze, ale myślę, że to kwestia tego, że wujek go pekluje, a ja nie. Po tym czasie wkładamy go do wrzątku i gotujemy na minimalnym ogniu (woda nie powinna wrzeć) 1-1,5 godziny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/boczek-gotowany/