MIGDAŁOWE MUFFINKI Z BANANAMI I CUKINIĄ

Przekąski
12.02.2019 8:27
MIGDAŁOWE MUFFINKI Z BANANAMI I CUKINIĄ

Świetny przepis na po feriach, do szkolnej lunchówki. Migdałowe muffinki z bananem i cukinią Ingredients - 2 dojrzałe banany - 2 jajka - 4 łyżki oleju kokosowoego nierafinowany - 2 łyżki miodu albo syropu z agawy - 2/3 średniej cukinii ok 2,3 szklanki po starciu - 2/3 szklanki maki ryżowej - 1/2 szklanki mielonych migdałów można zmielić samemu lub użyć mąki migdałowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka cynamonu - 1/3 łyżeczki mielonego imbiru Instructions - Cukinię zetrzeć, umieścić na sitku i wygnieść, odstawić. Mama przywitała mnie faworkami, zrobiłą pączki a ja upiekłam te migdałowe muffinki z bananami i cukinią – bezglutenowe, pełne przypraw (cynamon i imbir) wilgotne i długo zachowujące świeżość ( co generalnie nie jest łatwe w przypadku muffinek, które następnego dnia są już twarde i niesmaczne). Olej rozpuścić, dodać do bananów wraz z jajkami i słodziwem- dokładnie wymieszać (można też zblendować/zmiksować).W drugiej misce wymieszać mąkę, migdały, proszek i przyprawy – dodać do mokrych składników i wymieszać. U nas niestety plany się pokrzyżowały i Emilka zamiast na nartach wylądowała na 2 tygodnie u mojej mamy na wsi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://cookingforemily.pl/2019/02/migdalowe-muffinki-z-bananami-i-cukinia/