Jajka faszerowane pieczarkami

Magdalena
Przekąski
29.01.2019 19:25
Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki: 4 jajka (u mnie klasy M) 4 małe pieczarki 1 łyżka majonezu – u mnie królewski Tarsmak 3/4 łyżki suszonej cebuli w płatkach lub pół małej cebuli 1 łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki + do ozdoby sól i pieprz do smaku niewielka ilość oleju do smażenia Przygotowanie: Jeśli chcecie, aby jajka faszerowane pieczarkami nie tylko pysznie smakowały, ale też i wyglądały ładnie na stole możecie je nadziać za pomocą rękawa cukierniczego. Jajka układamy na talerzyku, u mnie w towarzystwie pomidorków i całość posypujemy posiekaną zieloną pietruszką. Jajka faszerowane pieczarkami Zastanawiacie się, czym najlepiej nafaszerować jajka na przyjęcie? Jajka nadziewane farszem pieczarkowym są nie tylko proste w przygotowaniu, ale co najważniejsze pyszne. Pieczarki z cebulą przekładamy do miski z jajka, dodajemy majonez, posiekaną zieloną pietruszkę i całość mieszamy. Ta propozycja sprawdzi się zarówno na przyjęciu, jak i np. na kolację. Używając suszonej cebuli w płatkach dodajemy ją pod koniec smażenia. Studzimy w zimnej wodzie, obieramy i kroimy na pół.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/jajka-faszerowane-pieczarkami/