Sylwestrowa przekąska-krokiety z wafli

Judyta
Przekąski
29.12.2018 9:35
Sylwestrowa przekąska-krokiety z wafli

Odlewamy nadmiar soku z pieczarek Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy do miękkości Odcedzamy wodę, dodajemy masło i mleko, ugniatamy na jednolitą masę Dodajemy koperek, przyprawę do ziemniaków, sól, pieprz do smaku – mieszamy Na waflach rozsmarowujemy jeszcze ciepłe ziemniaki Na ziemniakach, z jednej strony wafla, układamy pieczarki Wafle zwijamy ciasto z farszem zaczynając od pieczarek Powstałe rolady wkładamy do lodówki Składniki: 4 szt wafli – andrutów 2 kg ziemniaków 0,5 kg pieczarek 1 kostka masła 1 szklanka mleka 1 opakowanie przyprawy do ziemniaków 3 łyżki posiekanego koperku 1 cebula sól, pieprz do smaku 0,5 szklanki bułki tartej 1 jajko olej do smażenia Przygotowanie: Cebulę obieramy, drobno kroimy i przesmażamy na oleju Po dwóch godzinach wyjmujemy rolady z lodówki i ostrożnie kroimy na plastry grube na 2 cm plastry panierujemy w jajku i bułce, a następnie smażymy na złoty kolor Smacznego 🙂 Gdy moja przyjaciółka Renia mówiła mi, że zrobiła krokiety z wafli, myślałam, że żartuje.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://myslipotarganej.pl/sylwestrowa-przekaska-krokiety-z-wafli/