Serowy dip z bazylią – do pieczonych pierożków, do nachos, krakersów

Magdalena
Przekąski
05.12.2018 21:13
Serowy dip z bazylią – do pieczonych pierożków, do nachos, krakersów

Składniki: 2 serki topione (trójkąty) – u mnie złoty ementaler Sertop 3 łyżki mleka 2 pełne łyżki startego żółtego sera (u mnie edamski) szczypta mielonej suszonej bazylii świeżo mielony pieprz do smaku Przepis na pierożki znajdziecie tutaj Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem wkładamy 2 serki topione (trójkąty), dolewamy mleko i wstawiamy na gaz (mały płomień). Taki dip wspaniale smaku z pieczonymi pierożkami ( z mięsnym farszem), do nachos, do krakerów itd. Spróbujcie. Na spotkania z przyjaciółmi lub rodzinne uroczystości zawsze przygotowuję kilka różnych dipów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/serowy-dip-z-bazylia-do-pieczonych-pierozkow-do-nachos-krakersow/