Parówki w cieście francuskim

Krzysztof
Przekąski
29.05.2014 6:17
Parówki w cieście francuskim

Przepis

Składniki na 12 sztuk:

Opakowanie ciasta francuskiego (275g)

4-5 parówek

Ketchup

Przyprawa do pizzy prymat

6 plastrów sera żółtego

Przygotowanie:

Ciasto francuskie rozwinąć, pokroić na kwadraty.

Parówki pokroić na 12 sztuk, a ser żółty na pół.

Każdy kwadrat ciasta francuskiego na środku posmarować ketchupem, następnie posypać go przyprawą i położyć plaster sera.

Na środku kłaść parówkę.

Zwijać ciasto po przekątnej, dobrze skleić boki. Jeden koniec ciasta zlepić, tak aby z drugiej strony wystawała parówka.

Piec na złoty kolor 15-20 minut w temperaturze 200 stopni.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną