listopada 17, 2017

KREM Z PIECZONEJ ZUPY Z DYNI Z KURCZAKIEM GARAM MASALA


KREM Z PIECZONEJ ZUPY Z DYNI Z KURCZAKIEM GARAM MASALA

Wracam po krótkiej nieobecności i mam dla Was jedno z ulubionych naszych dań mianowicie zupę krem z pieczonej dyni muskat podana z  kurczakiem garam masala. Bardzo, ale to bardzo lubię zupy krem, a z dyni to moja ulubiona, przyrządzam ją bardzo często i to na różne sposoby. Dziś w wersji z mięskiem. 
Polecam!


SKŁADNIKI:

- 1 litr miąższu z upieczonej dyni muskat
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka masła
- 1/3 szklanki mleka
- 1 łyżka przyprawy curry
- 1/2 łyżeczka miodu
- chili do smaku
- 1 szklanka wody

W garnku o grubym dnie, podsmaż na oliwie i maśle czosnek, dodaj przyprawy i miąższ z dyni. Całość podlej wodą i gotuj 20 minut. Dodaj mleko, miód  i zmiksuj blenderem na gładką masę. Dopraw solą i pieprzem.

- pierś z kurczaka
- przyprawa grama masala
- olej

Kurczaka kroimy w sporą kostkę, oprószamy przyprawą, smażymy na rozgrzanym oleju. 
Zupę nalewamy do miseczek, na środku układamy kurczaka.

Gotowe!





2 komentarze:

Cześć! Dziękuję, za komentarz. Bardzo mi miło, że tutaj zaglądasz.
Pamiętaj, że pozostawiając komentarz wyrażasz zgodę na jego publikację na tej stronie, jak i twojego nicku- użytkownicy z kontem google.

Copyright © 2017 SMYKWKUCHNI