Koktajl z dyni, gruszki i fig

przez Kardamonowy

Boszsz, kiedy ja w końcu wykończę te dynie? Na razie ogarnęłam jedną (ledwo), przede mną walka z jeszcze jedną. Bardzo lubię warzywa z serii „leżało to wziąłem”, ale dynie mnie przerastają. A tymczasem polecam na śniadanie pożywny i zdrowy koktajl. A po co ostropest? Bo jest genialny na wątrobę. Polecam wprowadzić go w swój jadłospis. A figi dorzuciłam, ponieważ zostało mi jeszcze parę sztuk z wakacji z Chorwacji. Możecie je zastąpić daktylami lub miodem.



Składniki:
250 ml mleka (można użyć roślinnego)
1 szklanka dyni pokrojonej w średnią kostkę (ja użyłam dyni prowansalskiej)
1 gruszka
3 suszone figi
1 łyżeczka mielonego ostropestu (opcjonalnie)
(przepis na 2 porcje)  

Obraną i pokrojoną w kostkę dynię, figi, mleko i ostropest wrzucamy do blendera. Z gruszki wycinamy gniazdo nasienne i dodajemy ją do dyni. Wszystko miksujemy do uzyskania gładkiego koktajlu. 

Podobne przepisy:
Koktajl z dyni, banana i pomarańczy
Koktajl z dynią, bananem i kardamonem
Koktajl z dyni, mango i kurkumy
Koktajl z dyni, jarmużu i pomarańczy
Koktajl z dyni i banana
Koktajl z dynią, gruszkami i bananem

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności