NAPÓJ BRZOSKWINIOWY

Domowy napój brzoskwiniowy to zdrowa alternatywa dla tych kupnych, przesłodzonych napojów. 
Zazwyczaj piję tylko wodę, ale są dni gdy mam ochotę na jakiś słodki napój, a najlepiej jeszcze gazowany 😉 Zamiast kupować gotowe, niezdrowe napoje robię je w domu, o dowolnym smaku i bez dodatku cukru. Potrzebujemy tylko 2 składniki! - owoce ( w tym przypadku brzoskwinie) i wodę. W zależności od upodobań możemy wykonać napój gazowany lub niegazowany.
Tym razem mój napój o smaku brzoskwiniowy jest gazowany bo wykonany na mineralnej wodzie gazowanej Jaworowy Zdrój.

Woda Jaworowy Zdrój jest jedną z najstarszych wód w Europie. Wydobywana jest ze źródła św. Jadwigi i od stuleci słynie z cudownych właściwości i walorów smakowych.
Tradycja związana z cudownymi właściwościami wody czerpanej ze studni św. Jadwigi w Jaworze sięga czasów średniowiecza. Według legendy księżna Jadwiga, matka księcia Henryka Pobożnego, który zginął pod Legnicą w 1241 r. w bitwie z Tatarami, nocowała w pobliżu grodu. W miejscu jej pobytu  wybiło źródełko, zwane odtąd jej imieniem.
Jest to woda biologicznie czysta, wydobywana od stuleci z samowypływu ze złoża podziemnego, izolowanego geologicznie. Mineralizacja 439,03 mg/l, pH 6,7. Dzięki niskiej mineralizacji i niewielkiej zawartości sodu, znakomicie nadaje się do codziennego spożycia przez dorosłych, jak i dzieci.
Woda Jaworowy Zdrój została czterokrotnie nagradzana godłem Superior Taste Award i oceniona jako woda o "wybitnym smaku". 
Bogaty skład i unikalna kompozycja minerałów sprawiają, że jest niezastąpiona jako dodatek do koktajli, drinków czy lemoniady.



Składniki:
(2 porcje)
  • 2 brzoskwinie
  • 1 szklanka wody mineralnej Jaworowy Zdrój                                                                (gazowana lub niegazowana) 

Wykonanie:

Brzoskwinie dokładnie myjemy, kroimy na pół, usuwamy pestkę i kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do misy blendera i miksujemy na gładki mus. Dodajemy wodę (gazowaną lub niegazowaną), mieszamy i napój gotowy 😊 Dla dzieci dodatkowo możemy przelać napój przez sitko, aby był klarowny.







* Wpis powstał we współpracy z Jaworowy Zdrój



Komentarze

Prześlij komentarz

Printfriendly

Copyright © Kuchnia MagdaLeny