Zupa pieczarkowa

Ostatnio przez przypadek nakupiłam za dużo pieczarek. Tak to jest jak się w kilku marketach robi zakupy. I tak myślałam co by tu z nimi zrobić. Znalazłam przepis na zupę pieczarkową z serem camembert, jako, że uwielbiam ten rodzaj sera to musiałam spróbować tego przepisu. 


Zupa pieczarkowa składniki
700 g pieczarek 
1czerwona cebula
2 szklanki bulionu
150 g sera camembert
100 ml śmietany 30%
Garść matki pietruszki 

Zupa pieczarkowa wykonanie:
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na maśle, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i smażymy kolejne 3 minuty. Zalewamy bulionem, doprawiamy pieprzem. Z sera odkrajamy skórkę, chyba że nie przeszkadza nam że jej cząstki będą pływały w zupie. Dodajemy do zupy, dodajemy śmietanę. Gotujemy do momentu aż ser się rozpuści. Na koniec dodajemy pietruszkę. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Adbox

@xyunomai