środa, 26 lipca 2017

Jagodowo-bananowy pudding chia na mleku kokosowym

Dziś otwieram nową zakładkę - bez nabiału. Ah te alergie pokarmowe... Przyznam, że trochę szkoda mi było, że nie zjem więcej puddingu chia ale postanowiłam walczyć i oto jest! W trochę innej wersji niż dotychczas (eksperymentuję) ale równie pyszny.

Składniki:
1,5 szklanki mleka kokosowego (takiego z kartonu, nie z puszki)
2 czubate łyżki nasion szałwii hiszpańskiej
2 łyżki jagód
banan



Do słoika wlewam mleko i nasiona chia. Wkładam na noc do lodówki. Jak przychodzę do kuchni - mieszam (żeby nasiona nie opadły na dno). 
Rano otrzymuję pół-płynną substancję (konsystencja: niezbyt gęsty kisiel). Do blendera wrzucam jagody, banana i mleko z nasionami. Podaję. Można dorzucić owoce lub orzechy na wierzch. 

Smacznego!

2 komentarze: