piątek, 21 kwietnia 2017
Pikantne Wegańskie Tacos
Taco to jedna z ciekawszych meksykańskich potraw.
Można przygotować je na wiele sposobów, są zdrowe i cóż... smakują porostu cudownie!
Dzisiaj przygotowałam swoją wersję z czerwoną fasolką, salsą pomidorową, pieczoną papryką i guacamole :)
Ale zachęcam Cię do eksperymentowania z różnymi nadzieniami :)
Składniki:
małe tortille - najlepiej kukurydziane
fasolka czerwona
ząbek czosnku
przyprawa do kuchni meksykańskiej
chilli
pomidor
mała cebulka
garstka natki kolendry
1/2 ząbka czosnku
guacamole
przepis tutaj
papryka
Przygotowanie:
Podsmaż fasolkę, dodaj przyprawy, duś kilka minut.
Pokrój cebulkę, nasól.
Dodaj obrany ze skórki, pokrojony pomidor czosnek oraz kolendrę.
Paprykę upiecz w 250 stopniach, aż jej skórka lekko się zwęgli.
Wystudź, pokrój w paseczki.
Tortille podpiecz w piekarniku lub podsmaż na patelni.
Na każdą wyłóż: odrobinę fasolki, paprykę, guacamole oraz salsę pomidorową.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz