... Tekst alternatywny ...

Wielkanocne jaja!

Święta Wielkanocne już prawie są! Zachwyć swoich gości, faszerowanymi jajkami.
Ładnie udekorują stół oraz pysznie smakują. A do tego ich wykonanie jest banalnie proste.





SKŁADNIKI:


  • Jajka - 5-6 sztuk.
  • Burak, ugotowany - 1/2 sztuki.
  • Sok z buraka - 300 ml.
  • Sól i pieprz.
  • Posiekany koper i szczypiorek.



WYKONANIE:


Jajka ugotuj na twardo. Ugotowane, obrane i wystudzone jajka zalej sokiem z buraka. Mocz godzinę, od czasu do czasu mieszając. Po upływie czasu wyciąg jajka z soku i delikatnie wytrzyj papierowym ręcznikiem. Przekrój jajka na połówki i wyciąg delikatnie żółtko.
Żółto wymieszaj dokładnie z solą i pieprzem. Za pomocą szprycy do mas, udekoruj ładnie białka. Posyp szczypiorkiem i koperkiem oraz pokrojonym w drobną kostkę burakiem.

MOJA RADA: Jajka możesz dekorować na wiele sposobów. Z rybą, z warzywami, z grzybami. Ja przedstawiam najprostszą wersję.
Możesz też wykonać sos. Wystarczy, że dokładnie wymieszasz jogurt naturalny z pieprzem i musztardą.

munchkintime.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 FIT KOLEŻANKA , Blogger