Ketchupowe Kotleciki Z Mięsa Z Rosołu

by - 2/27/2017 07:30:00 AM

Kotleciki dzięki ketchupowi są bardziej wyraziste w smaku i na pewno znajda jeszcze więcej swoich zwolenników :)















Składniki na około 6 kotletów:


  • 2 ćwiartki z kurczaka
  • marchew + pietruszka + cebula z rosołu
  • 3-4 łyżeczki ketchupu ostrego bądź łagodnego
  • 1 jajko
  • sól , pieprz do smaku
  • kilka szczypiorków posiekanych na drobno
  • 1/3 łyżeczki słodkiej papryki i ostrej (jeśli nie lubimy, ostrą możemy pominąć, a dodać więcej słodkiej )
  • mąka pszenna do obtoczenia kotletów ( ja użyłam pełnoziarnistej )
  • olej do smażenia


1. Mięso oddzielamy od kości i siekamy nożem na desce do krojenia. Tak samo postępujemy z warzywami z rosołu. Całość przekładamy do miski, dodajemy przyprawy oraz jedno całe jajko. Mieszamy widelcem starając się jakby nim rozgniatać całość do uzyskania takiej pasty mięsnej. ( ja tym razem zblędowałam całość, blenderem ;)
2. Teraz dodajemy ketchup, szczypiorek, paprykę słodka, całe jajko, ostrą oraz sól, pieprz do smaku. Formujemy kotleciki, obtaczamy je w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
Podajemy z ziemniaczkami i surówką :) Smacznego !




Podobne Posty

3 comments

  1. Wyglądają bardzo apetycznie :-) W sam raz na obiadek :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. często mam rosół i potem zostaje mięso, chętnie zrobię takie kotleciki ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Iwonko super kotleciki, fajny pomysł na pyszne danie :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję, że zajrzałeś na mojego bloga. Będzie mi miło jeśli pozostawisz po sobie komentarz.

ad sen

streetcom

Przepisy kulinarne

FlyB - Kulinaria

Odszukaj.com - przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

rondel

Baza przepisów kulinarnych

Lista Blogów Kulinarnych