Ananasy w cieście

Ananasy w cieście

Ananasy otoczone kokosowym ciastem. Po usmażeniu polecam posypać wiórkami kokosowymi. Z przepisu wychodzi 10 placków.

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej tortowej
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 1 jajko
  • 10 plastrów ananas z puszki
  • olej do smażenia
  • dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania

Ananasy położyć na sitku i poczekać ok. 15 minut, aż dobrze odciekną.

Mąkę wymieszać mikserem z mlekiem, cukrem, jajkiem i wiórkami kokosowymi na jasną masę.

Na patelni rozgrzać olej. Ananasy należy smażyć na dość głębokim oleju.

Ananasy obtaczać z dwóch stron w przygotowanym cieście i smażyć z dwóch stron na lekko brązowy kolor. Wyjąć na papierowe ręczniki w celu wchłonięcia nadmiaru tłuszczu.

Po usmażeniu posypać wiórkami kokosowymi.

Ananasy w cieście 2

Jeden komentarz

  1. na śniadanie idealne!

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.