Ananasy otoczone kokosowym ciastem. Po usmażeniu polecam posypać wiórkami kokosowymi. Z przepisu wychodzi 10 placków.
Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej tortowej
- 3/4 szklanki mleka
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1 jajko
- 10 plastrów ananas z puszki
- olej do smażenia
- dodatkowo: wiórki kokosowe do posypania
Ananasy położyć na sitku i poczekać ok. 15 minut, aż dobrze odciekną.
Mąkę wymieszać mikserem z mlekiem, cukrem, jajkiem i wiórkami kokosowymi na jasną masę.
Na patelni rozgrzać olej. Ananasy należy smażyć na dość głębokim oleju.
Ananasy obtaczać z dwóch stron w przygotowanym cieście i smażyć z dwóch stron na lekko brązowy kolor. Wyjąć na papierowe ręczniki w celu wchłonięcia nadmiaru tłuszczu.
Po usmażeniu posypać wiórkami kokosowymi.
na śniadanie idealne!