Kasza manna na mleku

przez Kardamonowy

Opowiadałam Wam, jak ostatnio zrobiłam budyń na wodzie? Nie? To nie opowiem. Moją żenującą opowieść usłyszało już parę osób i nikt nie poklepał mnie z podziwem po plecach. Powstał natomiast pomysł zrobienia kisielu z mlekiem, w ramach podążania za moim trybem myślenia. Taki wstęp do kaszy na mleku…
Kaszę uwielbiam każdą. Manna na mleku, z ulubionym dżemem lub gęstym sokiem… ech…. co tu dużo gadać, to miłość na całe życie. I obiecuję nie gotować jej na wodzie. Nigdy!



Składniki:
2 szklanki mleka
4 łyżki kaszy manny
1 łyżka cukru (można użyć waniliowego)
ulubiony dżem lub sok
(przepis na 2-3 porcje)


Mleko zagotowujemy, dosypujemy do niego cukier i kaszę, gotujemy na małym ogniu około 3 minut, ciągle mieszając. Kasza musi mieć konsystencję śmietany, po ostygnięciu deser jeszcze zgęstnieje, weźcie na to poprawkę.
Przelewamy do miseczek, podajemy z ulubionym dżemem lub sokiem. 

Komentarze

* Wstawiając komentarz zezwalasz na użycie Twoich danych osobowych w celu jego publikacji na stronie. Twój e-mail nie będzie widoczny.

Zobacz również

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności