poniedziałek, 10 października 2016

KOTLETY Z SZYNKĄ I ŻÓŁTYM SEREM

  Mało ostatnio kombinuję,ale właściwie nie mam dla kogo. Mąż wiecznie w trasie, a ja? Jak to ja, przekąszę coś tak na szybko i starczy. Może ten tydzień będzie lepszy bo w końcu mężuś trochę pomieszka ze mną :}. W niedzielę zaserwowałam jego ulubionego kotleta i dzielę się swoim sposobem przygotowywania go,polecam bo smacznie i dosyć szybko.


Składniki:
  •  4 kotlety wieprzowe ( z szynki) 
  • 4 plasterki szynki 
  • 4 plasterki sera żółtego
  • mrożone masło
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • sól,pieprz
Kotlety rozbić dość cienko,posolić,popieprzyć. Na każdy kotlet położyć plasterek szynki,plasterek sera żółtego oraz  kawałek mrożonego masła. Boki kotletów zawinąć do środka,po czym formować roladki. Obtoczyć w jajku i bułce tartej.Smażyć z każdej strony na małym ogniu.Następnie roladki włożyć do brytfanki,dodać trochę tłuszczu i zapiekać w piekarniku przez ok 20 min w 160 st C.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz