Sałatka z selerem i jajkiem

Przepis na szybką sałatkę z selerem konserwowym i naciowym.

Składniki:

  • słoik selera konserwowego
  • papryka czerwona
  • 3 łodygi selera naciowego
  • puszka kukurydzy
  • pęczek szczypiorku
  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz

Przygotowanie
Seler konserwowy odsączamy na sitku i kroimy na drobniejsze kawałki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Paprykę, seler naciowy i jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki mieszamy razem, dodajemy kukurydzę, posiekany szczypiorek, majonez i musztardę. Mieszamy dokładnie wszystko razem i doprawiamy do smaku. Odstawiamy na godzinę do lodówki.

salatka_seler_k

Print Friendly, PDF & Email