2016/08/31

Bezalkoholowy koktajl piña colada

Dzisiaj wyjątkowe święto, Światowy Dzień Blogera, ale także ostatni dzień wakacji. Z tej okazji przygotowałam przepyszny, bezalkoholowy koktajl na bazie mleczka kokosowego, z ananasem, popularnie zwany piña colada. Wierzch posypałam nasionami chia i wiórkami kokosowymi, idealne zakończenie wakacji, doskonała propozycja na świętowanie Dnia Blogera, taki dzień zdarza się tylko raz w roku! Cudownie! ŚwiętuJEMY!

W głośnikach Ace of Base i "Cruel summer", korzystajmy z ostatnich chwil, zanim na dobre rozpocznie się rok szkolny, a wakacje będą już tylko wspomnieniem. 

Koleżankom i kolegom blogerom, nie tylko kulinarnym, a także sobie, życzę wielu inspiracji i radości!



Bezalkoholowy koktajl piña colada

Składniki:
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 300 g ananasa z puszki, w plasterkach, bez soku
  • wiórki kokosowe do posypania
  • chia do posypania
  • cukier do smaku
* można użyć świeżego ananasa

Przygotowanie:
  • Do blendera kielichowego przelewamy mleczko kokosowe.
  • Dodajemy plastry ananasa i miksujemy na jednolity płyn.
  • Dodajemy do smaku cukier i miksujemy ponownie.
  • Przelewamy do szklaneczek/słoiczków.
  • Podajemy z kwałkami ananasa, posypane wiórkami kokosowymi i nasionami chia.
  • Tak przygotowany deser można zamrozić, otrzymamy przepyszny mrożony jogurt ananasowy z mleczkiem kokosowym!




Zobacz także więcej przepisów na koktajle, kliknij w zdjęcie poniżej :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz