wtorek, 19 lipca 2016

Naleśniki orzechowe niskowęglowodanowe bez mąki i cukru




Naleśniki:

35g orzechów włoskich
2 jaja
15 g odżywki
50 ml wody
5g oleju kokosowego

Zblendować orzechy, jaja, odżywkę i wodę bardzo dokładnie. Smażyć na oleju kokosowym  na małym ogniu po 2 min z każdej storny.

Mus jagodowy:
50g jagód
5g odżywki białkowej

Zblendować.

Usmażone naleśniki przełożyć musem. Smacznego :)

3 komentarze:

  1. Dzisiaj trafiłam na Twojego bloga i po prostu się zakochałam! Tyle fantastycznych, prostych i szybkich przepisów! :) W sam raz na moją kieszeń, składniki łatwo dostępne co jest dużym plusem. Będę zaglądać częściej, z pewnością znajdę coś dla siebie, a i może domowników przekonam do zdrowszego odżywiania. Z góry zakładają, że wszystko (a przynajmniej większość) fit jedzenia jest niezdatna do spożycia... Czas to zmienić. :D
    Czekam na kolejne przepisy. :)
    Serdecznie pozdrawiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Można zastąpić jakoś odżywke białkową? :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Co to ta odżywka, bo jestem nowicjuszką kuchni fit :)

    OdpowiedzUsuń