piątek, 15 kwietnia 2016

Pęczak z marmoladą gruszkową z rodzynkami

 Kto z nas nie lubi śniadań na słodko? :) Dziś proponuję coś nie tylko słodkiego ale przede wszystkim zdrowego i bardzo pożywnego!

Pęczak na słodko

Składniki:
  • 2 gruszki
  • pół papai
  • garść rodzynek
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżeczka cukru (opcjonalnie)
  • kasza pęczak
  • szczypta soli
Przygotowanie:
  1. Kaszę zrobić wg przepisu na opakowaniu. 
  2. Owoce obrać, wyciągnąć z gruszki gniazdo nasienne a z papai czarne pestki, pokroić w kostkę. Zostawić na małym ogniu, aż zmiękną (można podlać łyżką wody). Dodać cynamon i ewentualnie cukier. wymieszać. Chwilkę zostawić pod przykryciem, żeby smaki się połączyły.
  3. Gorącą marmoladę wymieszać z kaszą. dodać rodzynki.
Gotowe! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dodaj swój komentarz