Robiliście kotlety jajeczne? Jak nie, to koniecznie musicie spróbować. Pokochają je dzieci, jak i dorośli. Robi je się podobnie jak kotlety mielone, tylko mięso zastępujemy ugotowanymi jajkami, a cebulkę- szczypiorkiem.
Składniki:
- 8 ugotowanych jajek,
- 1 jajko surowe,
- 1 pęczek szczypiorku,
- 2-3 łyżki bułki tartej_ do obtoczenia,
- sól,
- pieprz,
- podałam z kaszą owsianą Cenos.
Przygotowanie:
Ugotowane jajka obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do nich posiekany szczypiorek, wbijamy surowe jajko, wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i formujemy kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
Bardzo je lubimy, robiłam całkiem niedawno. Cudne Ci wyszły :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!
Aaa! Mój ukochany przysmak z przedszkola!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie :)
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy nie jadłam, u mnie w domu takich się nie robiło, ale pewnie kiedyś spróbuję :)
OdpowiedzUsuńNigdy takich nie jadłam, ale są przesmakowite ;) pozdrawiam i zapraszam ;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubimy takie kotleciki jedzone wraz z dużą michą surówki :)
OdpowiedzUsuńRobię podobne, tylko dodaję pieczarek, tak dla urozmaicenia smaku.
OdpowiedzUsuńJa dodaje smazonej cebulki i duzo koperku.
OdpowiedzUsuń