2/01/2016

Danie chińskie


Składniki: 

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 1,5 szklanki ryżu
  • dwie garście rodzynek
  • kapusta pekińska
  • tłuszcz do smażenia
marynata:
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • 4 łyżki oleju
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki curry
  • 2 łyżeczki chilli
Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy w cienkie paseczki. Wkładamy do miski. Dodajemy składniki marynaty. Mięso dokładnie mieszamy. Dokładamy rodzynki. Odstawiamy do lodówki na min. dobę. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kurczaka smażymy na tłuszczu. Dodajemy posiekaną kapustę. Dusimy do czasu aż zmięknie. Mieszamy z ryżem. Jak trzeba to jeszcze doprawiamy. 

źródło: przepis od znajomego

Ilość porcji: 6
Czas wyykonania: ok. 1 h plus marynowanie
Koszt wykonania: ok. 25 zł

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2014 Pobite gary Barbary , Blogger