środa, 27 stycznia 2016

Gulasz w sosie grzybowo- serowym

Nowa odsłona tradycyjnego gulaszu. Delikatna nuta serowa bardzo smacznie podkreśla intensywny smak grzybów. Zapraszam!

Gulasz w sosie grzybowo-serowym

Składniki:
  • 500g mięsa gulaszowego
  • 2 duże garści suszonych grzybów
  • 3 trójkąciki serka topionego śmietankowego 
  • 2 średnie cebule 
  • 2 łyżki oliwy
  • 2,5 szklanki wrzątku
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
  1. Mięso opłukać zimną wodą. Oprószyć solą i pieprzem.
  2. Grzyby zalać wrzątkiem i gotować około 10 minut.
  3. Cebulę poszatkować, zeszklić na oliwie. Dodać mięso, obsmażyć na rumiano.
  4. Następnie dodać grzyby razem z wodą (w której się gotowały).
  5. Zostawić pod przykryciem, aż wszystko zmięknie.
  6. Po tym czasie dodać serek, Dokładnie wymieszać z resztą. Zostawić na około 5 minut, żeby wszystko razem się połączyło. Przyprawić do smaku.
Podawać z ziemniakami lub kaszą.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dodaj swój komentarz