niedziela, 27 grudnia 2015

Rafaello - domowe pralinki :)

 Od pierwszego kęsa wszyscy zakochują się w tym smakołyku. Delikatny a jednocześnie zdecydowanie kokosowo-mleczny w smaku :) Do złudzenia podobny do znanej wszystkim praliny pod tą samą nazwą. Polecam gorąco! Szybkie, smaczne i efektowne. W ładnym opakowaniu świetnie sprawdza się jako podarunek :)


Rafaello

Składniki:
  • 20 dag margaryny 
  • 20 dag mleka w proszku
  • 20 dag kokosu
  • 15 dag cukru pudru
  • opcjonalnie kieliszek wódki
  • dodatkowo obgotowane, obrane migdały
Przygotowanie:
  1. Wszystkie (oprócz migdałów) składniki zagnieść. 
  2. Uformować średniej wielkości kulki. 
  3. W środek każdej pralinki włożyć po jednym migdale.
  4. Obtoczyć w kokosie.
Gotowe! Uwaga- uzależnia ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dodaj swój komentarz