20 grudnia 2015

Tosty francuskie z bitą śmietaną, miodem i owocami


Tosty francuskie z bitą śmietaną, miodem i owocami leśnymi
(Śniadanie jednoosobowe)



Składniki:
2 kromki starego chleba tostowego lub bagietki
jajko
łyżka mleka
1/2 łyżeczki oleju kokosowego do smażania
2 łyżki śmietany 30%
łyżka miodu
owoce leśne

Przygotowanie:
Do miseczki przekładamy śmietanę i ubijamy na sztywno.
Jajko rozbijamy do głębokiego talerza i rozbełtujemy z łyżką mleka.
Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy namoczone w masie jajecznej. Smażymy do zarumienienia.
Tosty przekładamy na talerz, kładziemy na nie bitą śmietanę, miód i owoce. Podajemy natychmiast.



Kaloryczność:
Cała porcja ma 410 kalorii.

1 komentarz: