środa, 25 listopada 2015

Filety z indyka w sezamie.

 Inaczej, ciekawie, ale nadal smacznie :) Jeśli znudziła się Wam tradycyjna panierka to koniecznie musicie spróbować zastąpić ją sezamem. Nie tylko zmienia wizualna część naszego dania, ale też dodaje ciekawego posmaku i niezwykłej chrupkości. Zapraszam!



Indyk curry w sezamie.

Składniki: 
  • filet z indyka
  • sezam ok 2 szklanki
  • jajko
  • 2 łyżki mleka
  • łyżeczka curry
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
Przygotowanie:
  1. Fileta oczyścić, podzielić na porcje. Przyprawić solą, pieprzem i curry.
  2. Przygotować w osobnych miseczkach lub głębokich talerzach: w jednym sezam a w drugim jajko rozkłócić z mlekiem i szczyptą soli.
  3. Rozgrzać olej na patelni. 
  4. Kolejno w jajku a później w sezamie obtaczać fileciki i kłaść na gorący tłuszcz.
  5. Smażyć z każdej strony na rumiano.
Gotowe!
Podawać z ryżem lub ziemniakami z ulubionymi surówkami np smacznym Colesławem.


2 komentarze:

  1. Nie nadążam ze spisywaniem przepisów :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie trzeba spisywać ;) blog zawsze dostępny i chętny na odwiedziny :) pozdrawiam,

      Usuń

Dodaj swój komentarz