środa, 29 lipca 2015

FASZEROWANE OGÓRKI

  Uwielbiam zaskakiwać moich gości nowymi potrawami.Uwielbiam gdy na talerzu z moimi przystawkami jest kolorowo.Takie ogóreczki z pewnością cieszą oko i podniebienie.

Składniki:
  •  2 długie grubsze ogórki
  • pęczek rzodkiewek
  • 5 dag żółtego sera 
  • 1/2 pęczka drobnego szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól,pieprz
Ogórki wyszorować,obrać lub pozostawić ze skórką.Pokroić w słupki  długości ok.10 cm,a następnie każdy z nich pośrodku ściąć ukośnie.Powstałe wieżyczki ostrożnie wydrążyć łyżeczką,pozostawiając dno i ścianki.
Rzodkiewki oczyścić,zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Ser żółty również zetrzeć na małych oczkach.Szczypiorek opłukać starannie i drobno posiekać.
W misce połączyć starte rzodkiewki,żółty ser i szczypiorek.Dodać majonez,doprawić do smaku solą i piperzem i starannie wymieszać.Taki farsz nałożyć do wydrążonych ogórków.Udekorować szczypiorkiem.
Podawać po schłodzeniu.

  Mój farsz mimo mocnego schodzenia nie wytrzymał upałów i troszczeszkę spłynął  Goście jednak byli zachwyceni a ogóreczki szybko się skończyły.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz