piątek, 6 lutego 2015

Rolada z brokułami.

Składniki:

500 g mięsa mielonego wieprzowego
1 jajko
1 brokuł
100 g sera gouda
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka majeranku
papryka słodka
papryka ostra
2 łyżki oleju
sól, pieprz


Wykonanie:

Mięso włożyć do miski, dodać jajko, musztardę, majeranek, sól, pieprz, paprykę ostrą,
paprykę słodką i wszystko razem wyrobić na jednolitą masę.
Brokuła zalać wrzątkiem na około 3 min , wyjąć i pokroić drobno.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Masę mięsną rozłożyć na folii aluminiowej w formie prostokąta, a na niej brokuły i ser.
Posypać delikatnie solą i pieprzem.
Zwinąć jak roladę pomagając sobie folią.
Piec w długiej foremce keksowej w 200 stopniach C do zarumienienia się góry mięsa.
Podawać pokrojoną w plastry.







2 komentarze: