ziemniaki w papilotkach


Takie ziemniaki do fajny dodatek do mięsa z rusztu i sałatki. Mocno czosnkowe z wyciekającym masełkiem i natką. Można je upiec na grillu lub w piekarniku.

Składniki:

  • 10 dużych ziemniaków
  • 4 łyżki masła
  • 1/2 pęczka pietruszki
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
Ziemniaki wyszorować szczoteczką i podgotować w osolonej wodzie około kwadransa. Następnie wystudzić i nożykiem naciąć rowki, w które będzie wkładane nadzienie. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Wymieszać z masłem, solą i posiekaną natką pietruszki. Całkowicie wystudzone ziemniaki nadziewać masłem i owijać w papilotki z folii aluminiowej. Piec na grillu lub w piekarniku do miękkości, ale nie za długo, aby masło się nie wytopiło. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz