2014/11/27

Jeszcze jeden pomysł na surówkę z kiszonej kapusty

Pomysł na surówkę powstał w trakcie robienia zakupów w osiedlowym sklepie. Jeśli przez przypadek kupicie zbyt kwaśną kapustę, możecie ją kilka razy wypłukać w zimnej wodzie. Pomysły na surówki i sałatki znajdziecie tutaj


Surówka z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą

Składniki:



  • 1 mała czerwona cebula
  • 200 g kiszonej kapusty
  • 1/4 małego, słodkiego jabłka
  • 1/4 pęczka natki z pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

  • Przygotowanie:
    Kapustę kiszoną kroimy i przekładamy do miski. Obraną cebulę siekamy razem z opłukaną i osuszoną natką z pietruszki, a jabłko bez skórki ścieramy na tarce na największych oczkach, przekładamy do kapusty. Dodajemy oliwę, mieszamy starannie.


    Wspomagam odporność

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz