2014/12/07

Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem

To zdecydowanie najpopularniejsza sałatka w naszej rodzinie, nie licząc tradycyjnej jarzynowej. Tak bardzo nam posmakowała, że pojawia się nawet częściej niż jarzynowa. Spróbujcie koniecznie!


Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem

Składniki:
  • 400 g brokuła
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • cebula
  • majonez
  • sól pieprz do smaku
Przygotowanie:

  • Brokuły dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy w osolonym wrzątku, aż będą miękkie. 
  • Obrane ze skorupek jajka kroimy razem z cebulą w drobną kostkę i przekładamy do dużej miski. 
  • Ugotowane brokuły odcedzamy i przekładamy do miski z jajkami i cebulą, dodajemy majonez i doprawiamy do smaku. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz