2015/05/17

Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi

To już kolejny koktajl z jeżyn. Dzisiaj dodałam płatki owsiane, które doskonale komponują się z owocami i maślanką, zapasy jeżyn skończyły się, więc z utęsknieniem czekam na sezon. Wy możecie przygotować koktajl z ulubionych owoców, mogą być mrożone; spróbujcie połączenia z maślanką, bo smakuje wybornie! 

Inspiracje koktajlowe:



Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi

Składniki:

  • 1 litr maślanki mrągowskiej
  • mrożone jeżyny, ilość zależy od intensywności koloru, jaki chcemy uzyskać
  • cukier lub miód do smaku
  • płatki owsiane do posypania koktajlu
Przygotowanie:
  • Wszystkie składniki, poza płatkami owsianymi miksujemy.
  • Koktajl posypujemy drobnymi płatkami owsianymi.

8 komentarzy:

  1. Uwielbiam koktajle. U nas sezon wiosenno-letni nieodłącznie jest z nimi związany. Najbardziej lubię truskawkowo-jagodowe na bazie kefiru bądź maślanki z dodatkiem jagód goji :)

    OdpowiedzUsuń
  2. koniecznie muszę spróbować, dziękuję za inspiracje! pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. czasem na śniadanie robię taki koktajl :)

    OdpowiedzUsuń
  4. przepis zapamiętany! Jak tylko pojawią się świeże jagody- wypróbuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pychota - uwielbiam wszelakie koktajle ! :)

    A.

    OdpowiedzUsuń