Sałatka z szynką i tuńczykiem

Dotychczas nie łączyłam ze sobą w sałatce indyka i tuńczyka, ale pomyślałam sobie, dlaczego by nie? Sałatka wyszła bardzo smaczna.

Składniki:

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 5 jajek
  • puszka kukurydzy
  • puszka groszku
  • pęczek szczypiorku
  • 5 ogórków konserwowych
  • 200 g szynki z indyka
  • papryka czerwona
  • 4 łyżki majonezu
  • mały kubek jogurtu
  • sól, pieprz

Przygotowanie
Jajka gotujemy na twardo. Szczypiorek siekamy. Kukurydzę, groszek i tuńczyka odsączamy. Resztę składników kroimy w kostkę. Majonez mieszamy z jogurtem i przyprawami. Składniki łączymy razem i dokładnie mieszamy. Sałatkę odstawiamy na pół godziny do lodówki.

 

salatka_tunczyk_szynka

Print Friendly, PDF & Email